• banner1
  • banner3

%AM, %24 %000 %2012 %00:%feb

Historie Sportvereniging Zuidhaghe 55+

Zuidhaghe 55+ is opgericht op 12 december 1995 en is sinds die tijd actief als een trimsportvereniging voor de senioren sporters. Eind jaren '80, begin jaren '90 konden volwassenen in een aantal sporthallen diverse sporten beoefenen. De zo geheten instuiven werden deels door de gemeente Den Haag gesubsidieerd. Deze regeling werd gestopt en de instuiven werden met behulp van de gemeente Den Haag omgezet in verenigingen en zo werd sportvereniging Zuidhaghe 55+ geboren. Het eerste bestuur werd gevormd door Dhr. J. Brandenburg, Mw. D.M.L. van Geel-van Akkeren en Mw. H.A.G. Visser-Osnabrug. Het primaire doel van de vereniging is het bevorderen van het lichamelijk welzijn van ouderen door sport en spel. De aanleiding van de oprichting was het continueren van de sport instuif activiteiten welke in eerste instantie werden georganiseerd door de gemeente Den Haag, speciaal voor ouderen. Sportvereniging Zuidhaghe 55+ begon haar activiteiten in sporthal Zuidhaghe, echter deze activiteiten aldaar dreigden te worden gestopt. Sinds 2002 organiseert de vereniging haar activiteiten in de sporthal van stichting HKV/Ons Eibernest aan de steenwijklaan 16 in Den Haag Zuidwest waarzij tevens gebruik maakt van de kantine zodat leden en belangstellenden een drankje na de activiteiten met elkaar kunnen nuttigen. Sinds 1 januari 2016 is Seniorensportvereniging Zuidhaghe 55+ opgegaan in het KombiFit aanbod van HKV/Ons Eibernest om de gezamenlijke toekomst binnen het sportieve Buurthuis van de Toekomst HKV/Ons Eibernest verder uit te bouwen.

Een levenlang sporten doek 499 x 198