• banner1
  • banner3

%PM, %19 %941 %2012 %22:%feb

Accomodatie

De sportaccommodatie van stichting HKV/Ons Eibernest heeft de beschikking over één kunstgrasveld, een terrein met natuurgras, een beachcourt en een sporthal en mag daarmee uniek genoemd worden in Den Haag. Binnen de accommodatie zijn diverse ruimtes aanwezig waaronder toiletten, kleedkamers, twee kantines en ruimte voor opslag van sportmaterialen. Er zijn goede voorzieningen voor het stallen van vele fietsen, terwijl er voldoende gratis parkeer gelegenheid is.  De sporaccommodatie bevind zich in de wijk Morgenstond (Escamp) op de Steenwijklaan 16, 2541 RL Den Haag, vlak bij het nieuwe en imposante stadsdeelkantoor Escamp/Wateringseveld van de gemeente Den Haag aan de Leyweg. De accommodatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Sporthal
De sportaccommodatie heeft een sporthal. Deze hal heeft een hardhouten zwevende vloer en is geschikt voor vele sporten en activiteiten waaronder korfbal, volleybal, badminton, tennis en basketbal. Tevens zijn er diverse materialen aanwezig zoals netten, doelen, matten en schermen om optimaal en veilig te kunnen sporten. Voor het gebruik van de sporthal zijn zaalsportschoenen vereist.

Kunstgrasveld
Het kunstgrasveld (zand ingestrooid) is geschikt voor o.a. korfbalwedstrijden en heeft vier tennisbanen inclusief netten. Tevens kan er bowls gespeeld worden op recreatief niveau alsmede vele andere sportactiviteiten. Voor het gebruik van het kunstgras zijn speciale sportschoenen met noppen vereist. Rondom het kunstgrasveld staan bankjes en lichtmasten opgesteld.

Natuurgras
Een groot stuk natuurgras is beschikbaar om vele sport en spel activiteiten te kunnen doen. Het grasveld wordt gebruikt voor o.a. korfbalwedstrijden en trainingen, wijkevenementen en voor schoolsportactiviteiten. Voor het gebruik van het natuurgras zijn sportschoenen met noppen gewenst. Aan de kopsezijde van het veld staan lichtmasten opgesteld.

Beach Court

Op het sportterrein ligt een professioneel beachcourt waarop diverse beachsporten gespeeld kunnen worden waaronder:

-   beachvolleybal (4 velden)

-   beachkorfbal (2 velden)

-   beachsoccer (1 veld)

Uiteraard kunnen er ook andere spelvormen gespeeld worden welke geschikt zijn voor seniorensport waaronder softtennis, badminton, speedminton of trimmen.