U wordt doorgestuurd naar haagskorfbal.nl na 6 seconden

In Memoriam: Theo Korporaal

Geschreven door Bestuur HKV/Ons Eibernest

Foto Theo Korporaal 285x300

Opnieuw verliest de Haagse korfbalwereld een korfbalicoon, Theo Korporaal. Hij overleed afgelopen woensdag op 83-jarige leeftijd.

In het reunieboek van 2011 staat een interview van Ton van Rijswijk met Theo. Een aantal wapenfeiten:

“Theo begon zijn lange korfballoopbaan in 1946 toen Ons Eibernest nog aan de Beijerstraat speelde. Theo koos voor korfbal, omdat zijn broer Paul al lid was van Ons Eibernest en Hans Berens regelmatig bij de familie Korporaal thuis kwam aan de Genestetlaan. En Hans was een ware “korfbalprediker”. Theo daarover: “Ik ben altijd door Hans getraind, ik kan niet anders zeggen dan dat hij mij als korfballer gemaakt heeft”. Een mooie herinnering was de beslissingswedstrijd, die hij in Ons Eibernest A moest spelen tegen HKV A om het kampioenschap van de HKB. Hans Berens, toen trainer van die A-ploeg, was die dag verhinderd, want speelde die dag met Oranje in Antwerpen tegen de Belgen. Toch werden ze kampioen”.

Op 18-jarige leeftijd debuteerde hij daar in het eerste. In het jaar 1955 stapte Theo over naar Die Haghe. Hij korfbalde samen met zijn vrouw Yvonne ook nog bij Het Zuiden in Rotterdam. Op 28 mei 1961 speelde Theo zijn enige interland tegen België.

Als trainer/coach is Theo actief geweest bij meerdere verenigingen, zoals bij HKV (eind jaren 70), Fortuna, het Rotterdamse Trekvogels en TOP in Sassenheim. Zijn ‘finest hour’ beleefde hij als trainer/coach van het Amsterdamse AKC ROHDA waarmee hij in 1990 landskampioen werd op het veld.

Wij wensen zijn vrouw en zijn kinderen Michel, Karin, Ard en alle kleinkinderen enorm veel sterkte toe, na dit grote verlies.