%PM, %24 %872 %2018 %21:%juni

U17 met Jimmy wereldkampioen!

Geschreven door HKV/Ons Eibernest

Jimmy Swikker
Jimmy op het WK onder 17 2018

Afgelopen zondag speelde het Nederlands team onder 17 de finale tegen Belgie onder 17. Jimmy die dit seizoen bij HKV/Ons Eibernest A1 speelde zat ook in dit sterrenteam dat zondag wereldkampioen 2018 wist te worden.

Beide ploegen waren er klaar voor en stonden hun mannetje. Belgie wist in de eerste helft kort voorop te lopen met 8 tegen 9, maar de ploegen gingen de rust in met 12 tegen 9.

In de tweede helft was het erg spannend, Belgie wist dicht in de buurt van Nederland te blijven, maar nadat het 19-17 werd hebben de Belgen niet meer gescoord.
Nederland wist de korf nog wel te vinden en met 22-17 zijn zij dan ook wereldkampioen geworden.

Wij vroegen Jimmy hoe hij de wedstrijd ervaren heeft:
De voorrondes begonnen we ijzerscherp met het hele team en hadden er echt heel veel zin in. We waren er als team denk ik ook echt klaar voor om wereldkampioen te worden. Elke wedstrijd werd met 30 plus goals gewonnen en we voelden ons goed in het toernooi. De finale was echt heel gaaf, het publiek, het oplopen en natuurlijk het volkslied. We hadden veel vertrouwen, maar de belgen waren ook heel erg goed. Ze bleven steeds vechten voor elke meter en zijn zo eigenlijk heel de wedstrijd redelijk bij gebleven, al heb ik zelf nooit gedacht dat we hem zouden verliezen. Dus uiteindelijk een top toernooi met een super team en een topresultaat.

HKV/Ons Eibernest feliciteerd onder 17 met het behalen van dit mooie resultaat.

De wedstrijd terug kijken doe je hier: