%AM, %29 %370 %2018 %09:%mei

Het is zover voor de Eiberstars G1: Zaterdag 2 juni @ Dijkvogels!

Geschreven door Raymond Pouw

Het heeft even geduurd, en ik denk dat iedereen de helden van de Eiberstars al eens op ons complex heeft zien rondlopen, maar het gaat nu ECHT gebeuren. The moment we were all waiting for!

Even een stukje terug in de tijd. November 2017 in het Haags topsport Centrum...Niet te verwarren met de mooiste sporthal van Den Haag aan de Steenwijklaan..was er een sportdag waar G-sporters konden kennismaken met een groot aantal sporten en daar was het dat wij Roel onze stille kracht, Angelique, ons lachebekkie met een feilloos gevoel om ineens op de goede plek te staan, en topschutter Rob voor het eerst zagen. Rob heeft een kleine drie uur achtereenvolgens ballen door het mandje gegooid en vond het maar niets dat de palen werden opgeruimd aan het einde van de dag. Hoewel ze niet op de sportdag aanwezig was mogen we Madeleine bedanken dat zij Corrie ertoe heeft aangezet om lekker met ons mee te trainen. Deze ras-Hagenees maakte de voetbalvelden al jarenlang onveilig met haar tomeloze inzet en weergaloze acties en dat gaat ze nu doen op de korfbalvelden. Dat ze lang heeft gevoetbald kun je soms nog wel zien. Ze maakt nog steeds wel eens een Schwalbetje van tijd tot tijd.

Ondertussen hadden wij contact gelegd met de trainers van Refleks die ook drie sporters trainden en hoe leuk zou het zijn als wij onze krachten zouden bundelen? We gingen binnen een week van nul naar vier naar zes spelers. De drie spelers die aan de groep werden toegevoegd waren niet de minsten. Zo hebben we met Patrick een sportman leren kennen die van alle sporten verstand heeft en een belachelijk zuiver schot heeft. 1 op 3 komt regelmatig voor. Quinty is onze benjamin. De jongste van het stel maar een meisje met spierballen. Zo ver als zij kan schieten kunnen er maar weinig. En last but not least Said, die helaas niet elke week kan komen trainen omdat hij ook gewoon moet werken op zaterdag. Maar als Said er is dan hoor je hem uitbundig juichen bij elk doelpunt en heb je als aanvaller een lastige wedstrijd tegen deze topverdediger.

Sinds de Eiberstars bij ons trainen heb ik weer gemerkt hoe mooi onze club is. Na amper een week voelde het al alsof ze er altijd al zijn geweest en het maakt mij trots op te zien hoe goed zij zijn verwelkomd op de club. Het hoogtepunt, tot nu toe, was natuurlijk het oplopen met ons vlaggenschip. Een bomvolle sporthal. Gespannen gezichtjes maar toch ook een soepel dansende Patrick die best wel wat minuten wilde maken in het eerste. Hij vroeg zich hardop af of de trainer van het eerste zijn twee doelpunten die ochtend had gezien. En eerlijk is eerlijk. Dat waren beauty's.

Weer even een klein stukje vooruit in de tijd. Naar twee weken geleden. Een sportdag waar wij ons visitekaartje mochten afgeven. Ik ben er zelf niet bij geweest maar ik hoorde dat Corrie zich had ontpopt tot een supertrainer met een groengeel geschminkt gezicht. Ze kon zo meedoen met Braveheart. De sportdag was een succes. Vijf sporters hadden aangegeven dat zij wel eens mee wilden trainen en dat was natuurlijk goed nieuws. Vijf! Hoe tof zou het zijn als we er in één klap vijf spelers bij zouden krijgen? Dat zou hele nieuwe perspectieven bieden!

Afgelopen zaterdag was het zo ver. De eerste training na de sportdag. Ik was een beetje gespannen. Hoopvol. Het zonnetje scheen, er waren drie wedstrijden bezig, waaronder de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van onze A1 en voor de nieuwelingen zou het een perfect visitekaartje zijn. Zo kan het dus op onze club zijn. Ik had al vernomen dat er op de sportdag een man was geweest die al heel vaak korfbal op televisie heeft gekeken en behoorlijk aanleg heeft voor het spelletje. Een krachtpatser. Hem herkende ik natuurlijk gelijk en er was geen woord aan gelogen. Topspeler! Nu al. Maar ook kwamen er twee dames bij ons staan. Perfect! We zijn gelijk weer in balans qua heren en dames. Cathy en Simone. Zo heten ze en onthoud die namen! Cathy gaat proberen korfbal te combineren met paardrijden en heeft laten zien dat zij uitstekend kan verdedigen. Simone leek het veldspel gelijk te snappen. Steeds liep of stond ze op de goede plek en het was zelfs bijna gelukt om in haar eerste wedstrijdje een doelpunt te maken. Zo! Nu kennen jullie ze bij naam en faam! Maar wat staat er dan te gebeuren? Aanstaande zaterdag zullen de Eiberstars hun allereerste toernooi spelen tegen echte tegenstanders. Daar wil je natuurlijk bij zijn en dat kan. Zaterdag is er een minitoernooi van 11:00 tot 14:00 uur bij de Dijkvogels en de tegenstanders zijn: Fortuna, Movado en Dijkvogels. Ze spelen 4korfbal. dus monokorfbal en de wedstrijdjes duren 2 x 7,5 minuut. Vanuit hier gaan we hopelijk door naar het opgeven van een team bij de bond waarna we maandelijks een wedstrijd tegen een andere club zullen spelen. Tot zaterdag. Groeten de trainers.