NK Website Banner

BinKix Kerst

%PM, %26 %494 %2018 %12:%mei

Wat doen wij met jouw persoonlijke gegevens?

Geschreven door Bestuur HKV/Ons Eibernest

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. Dit heeft ook zijn invloed op een aantal zaken voor onze vereniging. Als eerste is een privacy regelement opgesteld welke is bijgevoegd bij dit bericht. Daarnaast zijn een aantal acties in ontwikkeling die we moeten nemen. 

  1. Sinds vorig seizoen al is de ledenlijst niet meer toegankelijk. Leden die deze nodig hebben vanuit hun functie krijgen een lijst met voornaam, achternaam en telefoonnummer en gaan hier zorgvuldig mee om. Delen met anderen is niet toegestaan.
  2. Vrijwilligers die omgaan met persoonsgegevens, zullen op termijn een verklaring moeten tekenen dat zij hier zorgvuldig mee om gaan.
  3. Vanaf komend seizoen worden er frequenter nieuws updates gestuurd. Hiervoor zal ieder lid (opnieuw) toestemming moeten geven.
  4. Ieder lid zal een verzoek krijgen om aan te geven of hij/zij akkoord gaat met het plaatsen van individuele foto's. Algemene wedstrijdbeelden vereisen geen toestemming vanuit de AVG.
  5. Er komt een seperaat verzoek met dezelfde achtergrond voor het jeugdkamp.
  6. Op de website worden geen achternamen, geboortedata en andere persoongevens dan noodzakelijk voor opstellingen, bardiensten en andere activiteiten geplaatstt

Het lijkt een heel gedoe, maar eigenlijk is het niet meer dan gebruik maken van gezond verstand. Mocht je vragen hebben dan kan je jouw vragen stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is hetzelfde adres wat gebruikt kan worden op het moment dat je denkt dat er sprake is van een datalek. 

Gelezen 434 keer