%PM, %01 %752 %2018 %19:%mei

Eibernest wint eindelijk op het veld, tegenstander Oost-Arnhem

Geschreven door

Eibernest verloor haar eerste twee competitiewedstrijden tegen respectievelijk Wageningen en Avanti. Beide wedstrijden werden getypeerd door een goede eerste helft en een slechte tweede helft, waarbij Eibernest twee maal met ruime cijfers verloor. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Oost-Arnhem op het programma. De ploeg van Ron Steenbergen promoveerde in de zaal naar de Hoofdklasse en staat keuring in het midden van de ranglijst op het veld. Eibernest speelde vorig jaar een van haar beste wedstrijden uit bij Oost-Arnhem, dus tegen deze ploeg moet Eibernest wat punten kunnen halen.

In de beginfase waren de doelpunten schaars waarbij na 11 minuten de ploegen nog op een 2-2 gelijke stand stonden. Vanaf dat moment leek de machine bij Oost-Arnhem te gaan lopen, en binnen 8 minuten was het eerste gat geslagen, 3-7. Coaches Jan Bongers en Dennis Raap wisselden tactisch Bryan en Thom van vak en dit leek zijn vruchten af te werpen. Eibernest toonde veerkracht en knokten zich terug in de wedstrijd. Door met name een scherpschietende Bas, kon Eibernest met een 10-8 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Eibernest startte ditmaal goed aan de tweede helft. De voorsprong werd zelfs iets vergroot tot 13-10. Via een aantal individuele fouten kon Oost-Arnhem toch weer langszij komen, 14-14. Hoewel Eibernest in deze fase de bovenliggende partij was, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Door onder andere doelpunten van Bas, Marisha en een prachtige combinatie van Thom en Rick wist Eibernest deze wedstrijd naar zich toe te trekken. De eindstand 19-15 in het voordeel van Eibernest.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Bas (8), Rick (6), Marisha (2), Thom (2) en Liza (1).

De laatste gewonnen veldwedstrijd dateerde van begin april 2017. Met deze overwinning wordt eindelijk de reeks verloren veldwedstrijden doorbroken. Tevens stijgt Eibernest hierdoor een plekje op de ranglijst. Echter zijn de degradatiezorgen hierdoor niet afgenomen.

Aankomende zaterdag mag Eibernest op bezoek bij Tempo. Kan Eibernest in Alphen aan den Rijn voor een stunt zorgen?

Tot snel

#WZDE