NK Website Banner

BinKix Kerst

%PM, %18 %869 %2018 %20:%mrt

NK C1, een dag later......

Geschreven door Raymond Pouw

Als je me vraagt hoe ik terugkijk op het Nederlands Kampioenschap C1 van gisteren dan hoef ik niet lang na te denken. Ik kan het zelfs samenvatten in één woord. TROTS
(in hoofdletters want dat verdienen ze). Trots op de kinderen die na een wisselvallig seizoen zich in een bloedstollende 'finale' tegen Ondo wisten te plaatsen voor één van de acht plekken op het NK. Acht! Slechts acht teams in heel Nederland kunnen zeggen dat zij op het NK C1 Hoofdklasse 2018 hebben gespeeld en daar ben ik als ouder, en Eiber, bijzonder trots op. Ook kan ik nog met kippenvel op mijn armen terugdenken aan hoe de club in beweging kwam. Er werden liedjes geschreven, de aanmeldingen voor de bus stroomden binnen. spandoeken, toeters, bellen. De sponsoractie liep storm. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zich hebben ingezet om onze helden een dag in het zonnetje te zetten. Een 'klein' clubje met een bijzonder groot hart!

Spandoeken. Goed bruggetje om naar de vrijdagavond toe te werken. Vrijdagavond zijn we met een select groepje, 52 man, afgereisd naar Moerdijk. Een hotelovernachting, een training in de Oranje-wit-hal om alvast te wennen aan de ondergrond en de mogelijkheid om alvast één of twee spandoeken op te hangen.....laten we gewoon eerlijk zijn. Natuurlijk was die vrijdagavond gewoon bedoeld als kers op de taart. Een voorafje. Het is gewoon geweldig om te zien hoe alle kids met elkaar omgaan. En zo'n avondje samen is uniek en dus onvergetelijk!

Na een heerlijk diner mochten de kids de zaal in om een luchtig trainingkje af te werken. Een beetje de spanning eruit schieten. En voor de papa's lag een andere missie in het verschiet. Het ophangen van de spandoeken. Als je dat zo hardop uitspreekt dan lijkt het niet veel voor te stellen maar als je er bij was dan weet je dat voor elk goed geplaatst spandoek een discussie van minimaal 15 minuten vooraf is gegaan. 'Iets naar links' om er daarna achter te komen dat rechts toch beter was. 'Hij komt beter uit de verf als we hem een beetje schuin hangen'. Een soort buurman en buurman en buurman en buurman. Maar ze hingen er hoor! Op de beste plekken in het huis. Met dank aan Richard Maes die geen elastieke benen krijgt boven de 5 meter hoogte. In het hotel hebben we nog 'rustig' een paar spelletjes gespeeld en dat op tijd het mandje in.

De next the day - Match day

De eerste wedstrijd op een toernooi is altijd al spannend maar als die eerste wedstrijd een Haagse Derby is dan brengt dat toch nét nog wat meer spanning met zich mee. We hadden in een oefenwedstrijd al eens laten zien dat we van onze gele vrienden kunnen winnen maar we wisten ook dat ze een goed team hebben. Een wedstrijd op een NK is een wedstrijd op zich en de 'wetten van het korfbal' gelden op zo'n dag niet. Je moet het geluk aan je kant hebben, je zenuwen onder controle hebben en er zijn nog een aantal andere factoren die meespelen waar je geen invloed op hebt. Ik zal deze niet benoemen maar ik denk dat degene die erbij waren wel begrijpen wat ik bedoel. De wedstrijd was gespeeld toen Die Haghe twee punten uitliep. Ze schoten op dat moment met scherp en wij verdedigden op dat moment ook niet meer zoals we kunnen. Hierdoor werd de marge in mijn ogen ruimer dan eigenlijk nodig was.

De wedstrijd daarna, tegen DVO, kon je zien dat het verlies tegen Die Haghe er bij onze jongens en meisjes toch behoorlijk had ingehakt. De felheid, de wil om te winnen en het teamgevoel was er even niet. Ik hoopte vurig dat ze het plezier snel weer zouden terugvinden. Het plezier, het besef dat het al uniek is om op een NK te mogen staan. Tegen DVO kwam dat inzicht er jammer genoeg nog niet. Het zat er gewoon eventjes niet in.

De laatste poulewedstrijd was tegen Drachten. een fysiek sterke ploeg die het Die Haghe erg lastig had gemaakt dus het beloofde een pittig potje te worden. Ik weet niet wat er in de kleedkamer allemaal is gezegd maar er stond een nieuwe ploeg op de mat. Tenminste, geen nieuwe ploeg. Wij kenden deze ploeg al. Maar het vuur was er weer. Het plezier en de wil om samen te winnen was er weer. De combinaties gingen weer beter lopen en er werd weer ouderwets scherp verdedigd. Hiervoor kom je kijken. Dit was het korfbal dat hen op het NK heeft gebracht. Gelukkig! Lachende gezichten. Een ruime zege waardoor zij om de 5e/6e plek zouden gaan spelen.

De tegenstander was Tempo C1, een oude bekende. 2 jaar geleden was dit de openingswedstrijd die bol stond van de spanning. Hopelijk deze wedstrijd ook. We begonnen goed. Aanvallen liepen prima, er werd lekker geschoten maar het lukte niet om echt uit te lopen. De doelpunten vallen om en om en het begint toch wel wat spannender te worden. De seconden tikken weg op de klok. We staan 1 punt achter. Na een rommelige situatie waarbij de scheids af fluit en Sjors in een dood spelmoment een balletje op de korf schiet, die door een speler van Tempo wordt afgevangen wordt er besloten dat Tempo de bal mag houden. Met één scheids in het veld en twee aan de kant vind ik deze beslissing onbegrijpelijk. Ik wil niet beweren dat wij die aanval de gelijkmaker hadden gemaakt maar hoe leuk zo het geweest zijn als dat wél het geval was? In de laatste seconden?! Maar goed. Dat zijn dus de gelukmomentjes die je moet hebben en ook de factoren waar je geen invloed op hebt.

Na het toernooi zouden we snel naar 'het Nest' gaan waar we met de spelers, de trainers en staf en niet onbelangrijk..met alle GE-WEL-DI-GE supporters dit NK gingen afsluiten in stijl. Zoals het hoort! Dus erehaag, shooters, feestmuziek en last but not least: Een compleet verzorgde maaltijd voor alle aanwezigen.

Ik wil geen namen noemen omdat ik bang ben dat ik straks iemand vergeet. Maar jullie weten dat ik jullie bedoel met 'staf'. Daarom nogmaals 'Staf, onwijs bedankt voor alle goede zorgen, de gezelligheid en de extra effort die jullie erin hebben gestoken om dit weekend te maken zoals het is geworden. Helemaal top!

Begrijp je nu waarom ik zo TROTS ben?

TROTS op de spelers, TROTS op de staf, TROTS op de Supporters en TROTS om een Eiber te wezen.

C1 bedankt voor een topweekend!

#WZDE

 

Gelezen 747 keer