%PM, %13 %781 %2018 %18:%feb

Eibernest 1 weet opnieuw niet te winnen van Meervogels.

Geschreven door

Eibernest is nog altijd ongeslagen in 2018 en wilt deze status graag nog even behouden. Wel had Eibernest het vorige week lastig tegen DOS (W), maar de ploeg van Jan Bongers en Dennis Raap wist ook uit dit duel 2 punten te slepen.
Afgelopen zaterdag moest Eibernest op bezoek bij de nieuwe koploper, Meervogels uit Zoetermeer.

Met een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week (Marisha begon op de plek van Kallista en Corine is nog altijd geblesseerd) begon de wedstrijd, na wat confetti aan de kant van de thuisploeg, om kwart over 8 in De Veur.

Eibernest begon voortvarend want Bas wist zijn eerste schot om te zetten naar een doelpunt. Helaas was dit begin van zeer korte duur want Meervogels vloog eroverheen en wist de score via 4-1 om te buigen naar een 8-3 tussenstand halverwege de eerste helft. Eibernest had moeite met scoren en maakte verdedigend te veel (onnodige) fouten. Hierdoor moest Eibernest in de rust tegen een ruime 15-9 achterstand aankijken.

De tweede helft was helaas een kopie van de eerste helft, waarbij het gat tussen Meervogels en Eibernest alsmaar groter werd. A-junioren, Matthijs en Nikita, kregen nog wel de kans om hun minuten te maken in Eibernest 1, maar ook zij konden het tij niet keren. Eibernest verloor teleurstellend met 19-29 van Meervogels.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Elma (4), Liza (3), Danny (3), Bryan (3), Matthijs (2), Joan (1), Bas (1), Rick (1) en Thom (1).

De teleurstelling werd nog groter toen bleek dat BEP van DOS (W) had gewonnen. Door deze overwinning is Eibernest nog niet zeker van lijfsbehoud in de Overgangsklasse C.
Aankomende zaterdag kan Eibernest zich definitief veilig spelen. Eibernest speelt dan thuis tegen KVA om 20:00 uur.

Dit seizoen is er een van pieken en dalen, blijdschap en teleurstelling. Wij willen daarom een ieder, die Eibernest een warm hart toedraagt, vragen om aanstaande zaterdag naar de Steenwijklaan te komen om het vlaggenschip van de club naar de belangrijkste overwinning van dit seizoen te schreeuwen zodat de blijdschap overheerst.

Tot zaterdag,

#WZDE