%PM, %06 %792 %2018 %19:%feb

Eibernest 1 wint in spannend duel van Dos (W)

Geschreven door

Eibernest blijft goede zaken doen in de Overgangsklasse C. In 2018 heeft Eibernest nog geen punt verloren en staat daarmee met 10 punten uit 10 wedstrijden in de brede middenmoot.
Eibernest kon afgelopen zaterdag de reeks overwinningen voortzetten tegen Dos (W).

Eibernest begon deze wedstrijd zonder de geblesseerde Corine. Zij viel afgelopen dinsdag bij de bekerwedstrijd tegen KCC uit met een knieblessure. Kallista maakte op haar beurt het basis achttal compleet. De eerste helft werd getypeerd door een moeizaam scorend Eibernest. Eibernest kwam maar moeilijk in de wedstrijd met veel éénschotsaanvallen zonder treffer tot gevolg. Verdedigend had Eibernest Dos (W) goed onder controle. Dit resulteerde in een 8-9 ruststand voor de gasten uit Westbroek.

Het plan voor de tweede helft was duidelijk, het aanvalsspel moest verzorgder en het schotpercentages moest omhoog. Tot een stand van 12-12 ging de wedstrijd gelijk op, waarna Eibernest via een korte tussensprint het eerste gaatje kon slaan, 15-13. Was dit dan het moment waarop Eibernest loskwam? Nee want Dos (W) kwam via twee scores gelijk weer langszij. Vanaf dat moment was het juist Dos (W) dat telkens de voorsprong nam en Eibernest moest aanhaken. Met name via scores van Bryan en Thom werd de spanning erin gehouden want via 17-17, 18-18, 19-19 kwam Eibernest pas in de laatste minuten weer op voorsprong 20-19. Dos (W) kreeg nog een aantal kansen voor de gelijkmaker maar toen in de laatste 30 seconden de bal in de handen van de verdediging van Eibernest belandde, was de wedstrijd uitgespeeld. Eibernest won met 20-19 van Dos (W).

Een matige, maar vooral spannende wedstrijd bezorgde Eibernest uiteindelijk opnieuw 2 punten. Eibernest komt hiermee op een gedeelde 4e plaats.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Thom (7), Kallista (3), Bryan (3), Elma (3), Joan (2), Rick (1) en Bas (1).

Volgende week zaterdag mag Eibernest het opnemen tegen de nieuwe koploper, de Meervogels uit Zoetermeer. De wedstrijd begint om 20:15 uur in De Veur. Groen-geel support is van harte welkom om Eibernest naar opnieuw 2 punten te schreeuwen.

#WZDE

Liefs Elma