%PM, %03 %683 %2018 %16:%feb

net niet

Geschreven door

Ik had eerst een andere titel in mijn hoofd: de `comeback kings`. Maar ja, daar miste HKV-OE  A1 in deze wedstrijd toch net dat kleine beetje extra voor.  Complimenten gaan vandaag naar de dames, die zich van hun beste kant hebben laten zien. De A1 mag hele goede heren hebben, maar dat is de hele competitie al dankzij de dames, die ze daartoe in staat stellen.

Waar het aan ligt weet ik niet, maar zoals traditioneel het geval is startte de A1 heel matig. Na de snelle 1-1 was Oranje Wit heer en meester op de Steenwijklaan en denderde het door naar 8-18 door zuiver te schieten, daarbij geholpen door de matige verdedigende druk die Eibernest gaf. Het herstellen van de basisopstelling door Romy naar het andere vak te wisselen en Nikita in te brengen hielp voor rust enigzins, waardoor de schade bij rust beperkt bleef tot 12-18. Maar met hangende koppies win je geen wedstrijd, en op elkaar mopperen is het recept voor verliezen. De speech in de rust hielp, en in de tweede helft kroop de A1 naar Oranje Wit toe. via 14-18 en 17-20 werd het 21-23 en ging iedereen er weer even voor zitten. Zou het dan toch? Met 4 minuten voor tijd leek op 25-27 nog alles mogelijk, maar Oranje Wit rechtte de rug, pakte in de aanval alle seconden mee en scoorde op de juiste momenten om het gat van twee in stand te houden. Toen twee strafworpen aan Eibernest niet besteed bleken was het Oranje Wit dat met 28-31 de wedstrijd op slot gooide. Opluchting bij de naar de playoffs gaande Dordtenaren; complimenten van hun coach voor de uitstekende ploeg van Eibernest. Maar ja, ook de scheids was van mening dat als Eibernest de hele wedstrijd zo had gespeeld als na 18 minuten, de uitslag wel eens heel anders had kunnen zijn.  Dat is zuur, maar tegelijkertijd ook een wetenschap om mee te nemen naar de laatste wedstrijden: als de A1 als een ploeg speelt, dan kan het met de top mee.