%PM, %30 %803 %2018 %19:%jan

Eibernest wint opnieuw van KVS

Geschreven door

Dat Eibernest goed kan korfballen, blijkt wel uit het feit dat de ploeg van Jan Bongers en Dennis Raap nog ongeslagen is in 2018.
Met drie overwinningen op rij staat Eibernest inmiddels stevig in de middenmoot van de ranglijst.
KVS, de tegenstander van afgelopen zaterdag, was door het verlies van Achilles van afgelopen week, koploper van de Overgangsklasse C.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd even stilgestaan bij het overlijden van Adri Zwaanswijk. Zwaanswijk, erelid van het KNKV, heeft veel betekend voor de internationale ontwikkeling van de sport.

KVS opende de score via een vrije bal, waarna Bryan van grote afstand de gelijkmaker binnenschoot. Vanaf 2-2 wist Eibernest het eerste gaatje in de wedstrijd te maken, 2-4. Even later wist Eibernest het gat zelfs naar 4 te brengen, 4-8. Eibernest hield KVS de eerste helft voornamelijk in de wedstrijd door de vele vrije ballen en stippen die zij wisten te verzilveren. Eibernest ging de rust in met een 10-12 voorsprong.
De tweede helft was het zaak om ‘cleaner’ te verdedigen en de kansen aanvallend te benutten. Eibernest gaf daar niet gelijk gehoor aan want KVS wist terug te komen tot 13-13. Vanaf dat moment voerde Eibernest volledig de boventoon in de wedstrijd en liep uit tot een riante voorsprong van 15-19. KVS was geknakt en Eibernest liep uit naar een 19-24 tussenstand. De laatste time-out werd gebruikt om de overwinning alvast te vieren en Eibernest zette uiteindelijk een eindstand van 25-28 op het scorebord.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Thom (6), Bryan (5), Bas (5), Elma (4), Rick (3), Danny (3), Liza (1), Kallista (1).

Door wederom een aantal verassende uitslagen in de poule is het gat tussen de nummer 1 en nummer 6 slechts 3 punten. De resterende 4 wedstrijden gaan dus uitmaken wie kampioen gaat worden van de Overgangsklasse C.

Buiten de reguliere zaalcompetitie doet Eibernest ook nog mee in de Zuid Holland Korfbal Cup. Aanstaande dinsdag, 21:00 uur, speelt Eibernest thuis de halve finale tegen KCC.

Tot snel,

#WZDE