%PM, %22 %874 %2018 %20:%jan

Eibernest wint voor 3e keer op rij.

Geschreven door

Met de overwinning op Achilles nog fris in het geheugen moest Eibernest afgelopen zaterdag aantreden tegen de hekkensluiter van de poule. Dat dit geen makkelijke ploeg is, heeft Eibernest een aantal weken geleden pijnlijk ondervonden. Het was dan ook hoog tijd om de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken met als resultaat, opnieuw een overwinning.

Een bus vol Eibers reisde afgelopen zaterdag af naar Zaandam. Na wat technische problemen klonk om iets over half 8 het startsignaal. Eibernest kwam (net zoals tegen Achilles) niet zo goed uit de startblokken. De doelpunten waren schaars in het begin van de wedstrijd want via een 2-2 gelijke stand, keek Eibernest halverwege de eerste helft tegen een 6-3 achterstand aan. Via een time-out en een aantal tactische wissels kwam Eibernest wat terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er met een 9-7 achterstand de rust ingegaan. Verdedigend zat het de eerste helft goed, aanvallend werd het spel wat bijgeschaafd en via twee snelle doelpunten na rust aan het kant van Eibernest stond het scorebord op 9-9. Dit bleek het startsignaal voor de opmars van Eibernest. Aanvallend werd slimmer gekorfbald wat resulteerde in een 9-13 voorsprong. Verdedigend hield Eibernest het goed dicht, waardoor de voorsprong uitgebouwd kon worden. Joan, die reboundend weer een sterke wedstijd speelde, zette met een ver afstandsschot de stand op 15-21. De resterende 10 minuten werden niet meer spannend en Eibernest wist uiteindelijk verdiend te winnen met 19-25.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Bryan (5), Thom (5), Bas (4), Rick (4), Corine (2), Elma (2), Kallista (1), Joan (1) en Danny (1).

Collectief verdedigen en slim en effectief aanvallen leverde Eibernest afgelopen zaterdag opnieuw 2 punten op. Door het gelijke spel van Achilles en het verlies van KVS kruipen bijna alle ploegen weer dichter naar elkaar toe en is alles nog onbeslist in de Overgangsklasse C.

Aankomende zaterdag moet Eibernest op bezoek in Scheveningen. KVS wil zich ongetwijfeld revancheren voor het verlies tegen Eibernest van vorige keer. Eibernest wil deze stijgende lijn juist doortrekken en wederom de punten mee naar huis nemen.

Het belooft een mooie wedstrijd te worden, dus kom allemaal aanstaande zaterdag om 19:00 uur Eibernest aanmoedigen naar een 4e overwinning op rij.

Tot zaterdag,

#WZDE