maandag, 27 november 2017 22:33

Eibernest 1 boekt eerste zege van het seizoen

Geschreven door

Een ieder die Eibernest een warm hart toedraagt, weet dat het vlaggenschip van de club het lastig heeft dit seizoen. Met slechts 1 punt uit 7 wedstrijden op het veld en 0 punten uit 2 wedstrijden in de zaal loopt het niet zoals men van te voren had gehoopt. Met name de laatste 2 nederlagen tegen Achilles en ZKV kwamen hard aan voor de ploeg van Marco Swikker.
Met een gewijzigde vaksamenstelling en met een nieuw selectielid (Danny Schulting, overgekomen van Dalto en per direct toegevoegd aan de selectie) op de bank moest afgelopen zaterdag dé wedstrijd worden om de eerste punten te pakken. Dit moest gebeuren tegen KVS uit Scheveningen. Deze jonge ploeg van nieuwe trainer Aad van Rijthoven kent ook geen gemakkelijk seizoen en zijn dus ook gebrand op een overwinning.

KVS had vanaf minuut 1 een duidelijke tactiek, achterverdedigen. Echter had het nieuwe herenkoppel, Bas en Thom, hier maling aan en schoten persoonlijk de 1-0 en 2-0 binnen. Bij een 4-1 tussenstand leek Eibernest de draad kwijt te zijn. Slechte aanvallen met weinig schotkansen zorgde ervoor dat Eibernest op een 4-6 achterstand kwam. De koppen werden bij elkaar gestoken waardoor Eibernest zich terugknokte tot een 9-10 ruststand.

KVS kwam beter uit de kleedkamers en zette een 10-13 tussenstand op het bord. In deze fase miste Eibernest 2 strafworpen waardoor een horrorscenario wederom de revue passeerde.
Het zal toch niet weer?

Bij bovengenoemde stand kwam Danny binnen de lijnen en schoot eigenhandig de 11-13 binnen. Wanneer Rick de 14-14 binnenschoot, het Eiberpubliek achter de thuisploeg ging staan en het geloof terug was, vocht Eibernest door. Eibernest kwam op een 17-15 voorsprong en wist deze via 20-16 uiteindelijk vast te houden tot een 22-17 eindstand.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Rick (7), Bas (5), Thom (3), Danny (2), Corine (2), Elma (2), Marisha (1).

De eerste overwinning van het seizoen is een feit en dit voelt goed, heel goed !
Nu is het zaak om dit goede gevoel door te trekken naar de rest van het seizoen. Aanstaande zaterdag speelt Eibernest uit bij Dos (W) en gaat dan wederom weer opzoek naar 2 punten.

Namens de selectie willen wij alle Eibers bedanken die ons, ondanks de lastige periode, blijven steunen.

#WZDE

Liefs Elma