maandag, 04 september 2017 20:38

Eibernest 1 lijdt geflatteerde nederlaag tegen Oost-Arnhem.

Geschreven door

Na een aantal weken voorbereiding met trainingen, wedstrijden en metingen begon afgelopen zaterdag definitief het seizoen 2017-2018 voor het vlaggenschip van Eibernest. De ploeg van Marco Swikker, bestaande uit dezelfde basis 6 van vorig jaar, aangevuld met Marisha en Liza (vorig jaar spelend in het tweede) mocht de competitie beginnen bij Oost-Arnhem.

Nadat de regenbuien waren overgetrokken kon de eerste veldcompetitiewedstrijd van het seizoen beginnen. Beide ploegen verloren elkaar de eerste helft geen moment uit het oog. Veel aanvallen werden afgerond met een doelpunt wat resulteerde in een spannende, gelijk opgaande eerste helft. Vanaf de stand 6-8 leek Eibernest even los te komen van Oost-Arnhem, maar via 7-9 werd het gauw weer 10-10, mede doordat Eibernest weinig grip kreeg op een van de puntspelers van Oost-Arnhem. Uiteindelijk werden de kleedkamers opgezocht na een doelpuntrijke eerste helft, met een stand van 14-15.

Beide ploegen veranderde verdedigend van tactiek, wat uiteindelijk beter uitpakte voor Oost-Arnhem. Tot ongeveer 6 minuten voor tijd bij een tussenstand van 22-22 ging het mis bij Eibernest. Te (veel) gehaaste aanvallen en verkeerde beslissingen nekten de Hagenezen in de slotfase. Eibernest wist de korf niet meer te vinden in de resterende speeltijd en leed een zure nederlaag van 27-22 tegen Oost-Arnhem. Een wedstrijd waar, zeker gezien de eerste helft, meer in had gezeten.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Bas (9), Elma (3), Bryan (2), Rick (2), Liza (2), Thom (2), Corine (1) en Samantha (1),

Aanstaande zaterdag om 15:30 uur speelt Eibernest de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste punten moeten daarin behaald worden tegen promovendus Tempo uit Alphen aan den Rijn.

Tot dan,

#WZDE