%AM, %14 %000 %2016 %00:%mrt

Bardiensten (2e helft veld seizoen 2015/2016)

Geschreven door Roy & Ingrid

De bardiensten voor de 2e helft van het veldseizoen zijn gepland!

Klik hier voor het rooster

Bardiensten door de weeks (Trainingsavonden)
Op de doordeweekse avonden hebben we vrijwilligers bereid gevonden die met regelmaat aan bardienst willen doen.
Hiermee zorgen deze vrijwilligers er onder andere voor dat spelers na hun training geen bar dienst hoeven te doen.

Maandag:
RTC West Trainingen

Dinsdag:
Elke dinsdag zal Louise Ocak de sporthal openen, daarna hebben we vrijwilligers gevonden die de bardiensten vervullen voor die avond:

18:00 – 18:30 Louise Ocak
18:30 – 20:30 Wil/Mike Nijp – Annet/Erik Kuis – Jessie Werkman
20:30 – 21:30 Ingrid Vermaas – Sandy van Etten
21:30 – sluit Jan Raap

Door de inzet van deze helden van de club hoeven de ouders / verzorgers van de D1, D2, D3, C1, C2, F1, F2, B1, B2, spelers van de A1, A2, het 1e, het 2e, het 3e en het 4e deze avond geen kantine diensten te doen.

Donderdag:
Elke donderdag zal Natasja van der meer - Blokdijk de sporthal openen, daarna hebben we vrijwilligers gevonden die de bardiensten vervullen voor die avond:

18:00 – 18:30 Natasja van der Meer – Blokdijk
18:30 – 20:00 Claudia R. – Cor de G. – Bianca B. - Klaas.
20:00 – 22:00 Wilma G. – Carla S. – Ruud V. - Madeleinde vd S.
22:00 – 23:00 Combfit
23:00 – 00:30 Selectie

Door de inzet van deze helden van de club hoeven de ouders / verzorgers van de D1, D2, D3, C1, C2, F1, F2, B1, B2, spelers van de A1, A2 deze avond geen kantine diensten te doen.

Bardiensten in het weekend (Wedstrijd dagen)

Tijdens de ledenvergadering is afgesproken dat de bardiensten worden ingedeeld in blokken van 2 uur.
De bardiensten van leden jonger dan 16 jaar moeten worden ingevuld door ouders / verzorgers.

Bij het inplannen van het weekend proberen we altijd met een aantal zaken rekening te houden. Silvia Dubbelaar en Ton Duindam openen in het weekend, zorgen dat er geld is en draaien vaak vervolgens zelf een bar dienst en ondersteunen ouders die dit nog nooit eerder gedaan hebben. Met het inplannen proberen we altijd na een wedstrijd in te plannen en nooit tijdens een wedstrijd. Ondanks we met veel wensen proberen rekening te houden kan dit niet altijd. Zo zijn er ouders met 2 kinderen waarvan er 1 altijd uit speelt. Ondanks we overal rekening mee proberen te houden komt het wel eens voor dat een ouder op een ongelukkig moment wordt ingepland. Als dit al gebeurt blijkt dit vaak maar 1x in een seizoen te zijn en daarom vragen wij of de ouders zelf willen kijken of ze misschien dan toch niet kunnen of zelf met een oplossing kunnen komen.

Spelers die 16 jaar of ouder zijn worden verwacht zelf bardienst te draaien.
Personen jonger dan 18 jaar mogen geen alcohol nuttigen maar de wet geeft wel aan dat de minimale leeftijd voor het schenken van alcohol (ongeacht welke sterkte) minimaal 16 jaar is.
Dit is bevestigd door de gemeente Den Haag. Uiteraard proberen wij zo veel mogelijk om bij spelers die in de leeftijd categorie 16 – 18 jaar zitten altijd een volwassen persoon mee in te roosteren.

Wanneer spelers zijn ingeroosterd en zelf niet kunnen moeten ze zelf voor vervanging zorgen.

Bij de Senioren en A teams:
Een bardienst van een team begint 2 uur na aanvang van de wedstrijd zodat de spelers tijd hebben om bijvoorbeeld te douche en tot rust te komen.

Bij de jeugd:
Een bardienst van een team begint 1 uur na aanvang van de wedstrijd.

Wanneer je aanwezig bent dien je dit af te vinken op de presentie lijst achter de bar:

presentielijst2

Zo een kaninte rooster is niet 1, 2, 3 gemaakt. Zeker niet als je bedenkt hoeveel teams, spelers, trainingen en wedstrijden er zijn waar allemaal op gelet moet worden samen met alle wensen die er zijn. Toch proberen wij altijd onze uiterste best te doen om het voor iedereen zo goed mogelijk in te plannen. Soms lijkt het als of je heel vaak staat omdat je en een training avond en speelweekend moet staan. Maar als je over het gehele seizoen bekijkt zul je zien dat je even vaak staat als je teamgenoten. Als je net even vaak achter elkaar staat zul je waarschijnlijk ook een langere tijd niet staan.

Bedenk ook voordat je baalt van je kantine dienst dat er heel veel vrijwilligers kei hard voor jou aan het werk zijn, niet alleen wij in de KC die er voor zorgen dat jij een drankje en wat lekkers kan halen voor tijden en na jou wedstrijd maar ook een AC dat er voor zorgt dat jij leuke dingen kan doen op de club, een TC/JC dat o.a. al jou wedstrijdzaken regelt, een sponsor commissie dat er o.a. voor zorgt dat jij straks in een mooi pak loopt een bestuur dat alle belangrijke zaken voor de vereniging regelt, schoonmakers, voorbereider, team begeleiders, coaches, trainers, jurytafel gasten…enz. die heel veel eigen tijd, energie en soms ook geld erin moeten steken om voor een club te zorgen waar jij van houdt, waar jij je thuis voelt, waar jij een echte eiber kan zijn!
Als je je dat bedenkt…. Dan is het toch niet erg? Af en toe een bardienst voor jou club!
Wij Zijn De Eibers,

Namens de KC, Roy & Ingrid

PS Wil je toch dat het anders gaat? De vacature voor planner bar diensten staat nog steeds open!

PS2 Ben je vrijwilliger, ouder, of gewoon speler dat vaker achter de bar wil helpen op drukken momenten? Tijdens de selectie of gewoon omdat het kan? Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.