Vertrouwenspersoon

(Seksuele) intimidatie, agressie, geweld en discriminatie zijn vormen van gedrag die niet thuis horen bij HKV/Ons Eibernest. Het bestuur, samen met de diverse commissies, probeert dit soort ongewenst gedrag dan ook zoveel mogelijk te voorkomen en heeft in dit kader een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Leden en ouders van minderjarige leden respecteren over het algemeen elkaars grenzen. Grenzen die meestal heel vanzelfsprekend zijn, maar die af en toe expliciet gemaakt moeten worden omdat gedrag dat door een ander als ‘een leuke manier van omgaan’ wordt beschouwd voor een ander te ver gaat. Soms écht te ver. Wanneer een ander jou lastig valt met zijn of haar gedrag en je zelf niet meer weet hoe je de situatie op moet lossen, kun je verschillende dingen doen. Je kunt de hulp van een coach, contactpersoon van de jeugdcommissie of het bestuur inroepen. Je kunt echter ook contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van HKV/Ons Eibernest. Deze fungeert in eerste instantie als klankbord en kan je helpen te zoeken naar een oplossing.