Schoolkorfbal

School en sport is een goede combinatie die elkaar optimaal aanvullen. Kinderen die regelmatig sporten zitten veelal beter in hun vel, hebben een goede lichamelijke conditie, een hoger concentratievermogen en bereiken betere schoolresultaten. Eibernest is actief op vele scholen.

Onze Jeugdsport Coördinatoren geven korfballes en/of tennisles op de basisscholen binnen de gemeente Den Haag. Door deze lessen komen vele duizenden kinderen jaarlijks in contact met diverse sporten. Jaarlijks worden er schoolsport toernooien georganiseerd zo ook voor korfbal en tennis. Door optimale samenwerking tussen de gemeente Den Haag met de sportverenigingen zijn schoolsporttoernooien mogelijk gemaakt. Ook Eibernest is nauw betrokken bij de organisatie van de korfbaltoernooien voor de groepen 3 & 4 en 5 t/m 8.

Door het inzetten van onze sportaccommodatie en sportmaterialen kunnen er grootschalige schoolsportactiviteiten georganiseerd worden waarbij vele vrijwilligers van onze vereniging als scheidsrechter, wedstrijdleider, omroeper, teamondersteuner maar ook om alle hapjes en drankjes optimaal te kunnen verzorgen.

Tevens doen wij actie mee met activiteiten speciaal gericht op het onderwijs waaronder:

• Sportproeverij
  • Pretpark Zuiderpark