Scheidsrechters

“Scheidsrechter zijn is leuk en leerzaam en bovendien goed voor je. Je bent op een andere manier met je favoriete sport bezig, je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, je leert om te gaan met onverwachte situaties, je leert snel beslissingen te nemen en om te gaan met je emoties.” Dit schreef Erica Terpstra, voormalig voorzitter van NOC*NSF en oud Eibernest-lid.

FairplayMet deze slogan zet het KNKV de arbitrage in de etalage van het verbond. Hiermee wordt aangesloten bij een sportbreed initiatief, dat gestart is in 2006, waarbij 14 grote sportbonden onder de paraplu van NOC*NSF tal van activiteiten gaan ontwikkelen.

Zonder scheidsrechters zijn er geen wedstrijden mogelijk. Op Eibernest kan je leren fluiten en wordt je daarin begeleid. Je kunt dan als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden worden gevraagd. Tevens kan je ook voor het begeleiden van jeugdwedstrijden een diploma halen. De mogelijkheid is er ook om als gekwalificeerd bondsscheidsrechter namens de vereniging wedstrijden te fluiten maar ook als verenigingsscheidsrechter. Voor beide dient een (kort) opleidingstraject gevolgd te worden, immers basiskennis rond de spelregels is een vereiste. Ook een scheidsrechterbeoordelaar als -begeleider zijn taken die door de vereniging moeten worden ingevuld en waarvoor een opleidingstraject beschikbaar is. Het fluiten van wedstrijden is vrijwillig, echter niet vrijblijvend. De spelers van beide teams, de vereniging en het KNKV rekent op jouw gemotiveerde inzet.

Het bestuur stelt mensen graag in de gelegenheid om scheidrechter, begeleider of beoordelaar namens de Eibernest te worden en biedt de mogelijkheid om de kosten van de opleiding voor haar rekening te nemen en bij het behalen van de geregistreerde status een tenue in bruikleen te geven.

Zoals eerder al genoemd hoeft er nog geen diploma te zijn behaald. Je kunt zonder problemen aansluiten bij de groep van scheidsrechters. Door opleiding gecombineerd met begeleiding kan je jeugdscheidsrechter worden en doorgroeien naar een bonds-scheidsrechter. Voor meer informatie over de scheidsrechters en de opleidingstrajecten kun je contact opnemen met de scheidsrechters-coördinator Michel van Roon of de scheidsrechters-aanwijzer Arjan Roos beide te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zijn trots op onze scheidrechters die namens Eibernest wedstrijden fluiten!

Bondscheidsrechters

• Leonie Vos
  • Marijke Meijers
  • Michel van Roon

Naast deze scheidsrechters fluiten regelmatig anderen die op basis van hun korfbalervaring het scheidsrechters-pak goed staat.  Wil je zelf ook voelen hoe het is om beslissingen te nemen, dat kan! Op de site van het KNKV kan je je spelregelkennis testen. Klik hier om naar de pagina van het KNKV te gaan.

4Korfball
4korfballVanaf het seizoen 2014/2015 wordt het 4-Korfball landelijk ingevoerd voor alle E en F jeugd. Het doel van de verandering is om het spel voor de jonge spelers aantrekkelijker te maken en kinderen langzaam toe te laten groeien naar de sport zoals we die kennen. Daartoe veranderen de regels bij de F en E jeugd vanaf volgend seizoen. Meer informatie hierover is de te vinden in bijlage.

Onderstaand de documenten inzake spelbepalingen die m.i.v. seizoen 2013/2014 van kracht zijn.