Jeugdsportcoördinator

Jeugdsportcoordinator en Buurtsportcoach is de benaming van een heel sportief en leuk beroep in de gemeente Den Haag. Als jeugdsportcoördinator of Buurtsportcoach ben je het aanspreekpunt voor de jeugd in jouw vereniging alsmede voor nieuwe doelgroepen. Daarnaast ben je een vertegenwoordiger van jouw sport en de vereniging  in de stad en probeer je zoveel mogelijk, ondere andere via het geven van naschoolse activiteiten, de Haagse jeugd en de wijk enthousiast te krijgen voor jouw sport en activiteiten.

Verder kun je jouw bestuur en de vereniging ondersteunen in allerlei activiteiten die in eerste instantie betrekking hebben op de jeugd en nieuwe doelgroepen. In tweede instantie op het versterken van de vereniging. Het betrekken van ouders bij de vereniging en het trainen van de trainers zijn belangrijke onderdelen van de werkzaamheden van de jeugdsportcoördinator / buurtsportcoach. Als jeugdsportcoordinator / buurtsportcoach  geeft je gemiddeld 10 uur per week sportlessen/trainingen van jouw favourite sport op de diverse Haagese basisscholen en ben je gemiddeld 9 uur per week voor de vereniging bezig. Meer info vindt je op SWSDH.

Binnen Eibernest is een jeugdsportcoordinator (JSC) actief voor uiteraard (beach)korfbal, maar ook een Buurtsportcoach Racketsporten. Met hen wordt mede een actieve opvolging gegegeven aan het project Tijd voor Korfbal als onderdeel van de landelijke campagne Meedoen Alle Jeugd Door Sport waaraan Eibernest haar actieve bijdrage heeft geleverd en blijft doen

Jeugdsportcoordinator korfbal  Danny Dubbelaar
  Buurtsportcoach Racketsporten  Joost van den Berg